Start-ups in the lead

Start-ups in the lead

Steeds meer supporting partners delen expertise bij Start it @kbc

Maandag 21 maart 2016 — Bij de lancering van Start it @kbc in november 2013, pionierde de incubator als een open ecosysteem dat start-ups zo goed mogelijk door hun "valley of death" helpt. Vandaag is Start it @kbc uitgegroeid tot de grootste incubator in het Belgische start-uplandschap.

“Het is er ons niet om te doen om de grootste te zijn”, zegt oprichter Lode Uytterschaut. “We willen in de eerste plaats de beste omkadering bouwen voor onze start-ups, en we doen dat op basis van hún input.”

Co-founder Katrien Dewijngaert: “Als start-ups aangeven dat ze bepaalde expertise nodig hebben, dan zoeken wij die 'supporting partners’. We sluiten met hen een overeenkomst zodat zoveel mogelijk start-ups in ons netwerk van hun kennis kunnen genieten. Zo hebben we intussen partnerships met juridische-, fiscale- en marketingspelers, maar ook met experten in coding, product development en internationale sales.”

Het aantal partnerships bij Start it @kbc groeit bijna wekelijks met bedrijven die bereid zijn hun kennis te delen, zelfs al is er geen exclusiviteit.

Lode Uytterschaut: “Exclusiviteit werkt contraproductief en is in het belang van slechts twee partijen: de incubator en de partner. Doen we niet! Wij plaatsen de start-up ‘in the middle’: bij ons bepaalt het aanbod naar de start-ups het succes van een supporting partner.”

Overtuig ons dat het zien van uw logo op onze Supporting Partner-page van ondergeschikt belang is aan uw wil om jonge bedrijven vooruit te helpen in echte ‘pay it forward’ style: startit@kbc.be